Kommande helg samlas ligalagen i Sundsvall för två dagar med täta matcher. Ni ser matcherna direkt i Sundsvall Sporthall eller via solidsport som live-sänder samtliga matcher.

Regerande Svenska Mästare är Olympic Göteborg Vit och i den yngre gruppen Hop Stars (Norge), båda lagen är med i Sundsvall.

Lagen har tränat på bra sedan förra omgången som var i Åkeshovshallen i november. Detta är enda fulla omgången inför slutspelet i Göteborg i maj, så det blir spännande att se lagens inställning och utveckling sedan sist.

Spelprogrammet i Sundsvall

Det spelas totalt 21 matcher och det finns en hel del guldkorn i schemat. Sundsvall mot Göteborg har senaste åren varit SM-finalen när krutröken lagt sig, båda grupperna ställer upp med två trupper i Sundsvall och båda grupperingarna kommer möta varandra. Får se om coachstaberna har något i bakfickan redan nu eller om det sparas på till slutspelshelgen.

Fryshuset har den här säsongen gått upp till två träningspass i veckan och visade senast i Åkeshov en stor utveckling, de får möta regerande mästarna Hop Stars på lördagen. Det blir spännande att se våra vänner från Norge som vi inte sett till sedan slutspelet i Fryshuset i maj.

AIK Stars var ett stort utropstecken senaste spelomgången, vilka framsteg! De får ta sig an nykomlingen i ligan – Glada Gänget från Östersund som leds av en Basketligan special ledarlegend: Tommy Wallin.

De alltid friska och glada Östersund Happy Hoops tar emot anrika Ockelbo, båda lagen har varit med länge och har flertalet färgstarka profiler i sina trupper. Kanske blir lördagens mest spännande möte?

Laget som var först (startades redan 2002), Central, visade sist att de gått framåt. Då spelade de som två lag, den här omgången slår de ihop och försöker visa vart skåpet ska stå mot talangfulla Hop Stars.

Topplaget Uppsala får sig en riktig stek att bita i direkt av tåget på lördagen. Regerande mästarna Olympic från Göteborg står på andra sidan planen. Coach Jonsson är en av ligans mest rutinerade coacher med meriter från Basketligan både som ledare och spelare, han har säkert ett antal jokrar i bakfickan.. frågan är om de dras redan nu eller får marinera fram till slutspelet i maj?

Lördagen avslutas med en specialmatch. Sundsvalls tjejer utmanar ligans tjejer till match. Ska bli spännande!

Oavsett resultaten under helgen så ser vi grymt mycket fram emot att ses och umgås!

All-access ger dig tillgång till alla gamla matcher och annat material samt matcherna kommande helg, att se direkt eller i efterhand.