20 matcher, 2 slutspel, 8 lag. En heldag som andades succé i anrika baskettemplet Kuxahallen. Arrangören BK Framtiden från Ockelbo var ett av de första lagen i det som numer är SJ Basketligan Special.

Dagen började på bästa sätt med Svenska basketboll förbundets generalsekreterare Johan Stark som domare. När krutröken skingrats framåt 17-tiden så stod Sundsvall som segrare före Uppsala i slutspel 1, och Central Gul slog Ockelbo i slutspel 2.

Till sist så avtackades några spelare från Ockelbo som valt att lägga skorna på hyllan. Ingemar Lind, Bosse Stark, Sören Alneberg och Johan Wedin fick varsin minnesplakett för sitt bidrag till att göra ligan till vad den är idag.

Ockelbo Challenge kommer komma tillbaks!

Läs gärna Uppsalas Lina Moberg Åhrs artikel om turneringen:

https://linasfotboll.blogspot.com/2019/03/ockelbochallenge-2019.html?spref=fb&fbclid=IwAR1cN-mHjz1-1ulNA7NY_LUiTPBdiO5ZQFU9W8F2QJhM_Bid9ZSYj1XDKnM